Ruzies met Brad Pitt inspireerden Angelina Jolie tot maken van nieuwste film

Ruzies met Brad Pitt inspireerden Angelina Jolie tot maken van nieuwste film

Verwerken van trauma

De 39-jarige Angelina Jolie is veel meer dan een actrice, moeder en ex in opspraak. Zij maakt goede films en is humanitair. Haar nieuwste film Without Blood met Salma Hayek en Demián Bichir laat de trauma zien na een oorlog.

De film is gebaseerd op het boek van Alessandro Baricco en gaat in op het complexe dat een mens is. Angelina vertelt aan Variety op de filmset:
"Ik las het boek in een donkere periode van mijn leven, toen ik echtscheiding aanvroeg. Het boek had hetzelfde effect op mij als bij anderen. Ik begreep dat eerst niet. Maar wist wel dat het boek mij greep."

"Ik denk dat het boek veel waarheden bevat over hoe mensen zijn. Hoe het denken is en de intuïtie werkt."

Angelina Jolie regisseert alweer haar vijfde film. Zij vertelt over In the land of blood and honey:
"Mijn eerste film ging over de oorlog in de Balkan. Ik schreef het om te begrijpen waarom mensen die van elkaar houden toch elkaar gaan haten. De film laat zien hoe dat gebeurt."

"Mijn nieuwste film roept andere vragen op. Er is geen duidelijke goed of slecht in de film, ook al is er een duidelijk slecht, verschrikkelijk, afschuwelijk en crimineel gedrag."

"Het verhaal is buitengewoon geschreven. Baricco geeft elk personage een geheugen en een geschiedenis. Het is moeilijk te zien waar de een begint en de ander eindigt."

Na het lezen en in overleg met Baricco schreef Angelina het scenario. Dit gebeurde allemaal in de tijd dat zij flinke ruzies had met Brad Pitt en uiteindelijk de echtscheiding aanvroeg. Haar donkere periode inspireerde haar eigenlijk tot het willen maken van deze film. Pas jaren later was de funding rond. De film speelt in een Mexicaanse setting en zal in 2023 te zien zijn voor het publiek.

Het artikel in Variety staat hier en het Instagram bericht hieronder.



NieuwsFilm

meest populair