In the Land of Blood and Honey
Angelina Jolies regiedebuut zit vol goede bedoelingen, maar die maken nog geen goede film.
play

5,5 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

Jolie heeft zelf het script geschreven voor het liefdesdrama dat zich afspeelt tijdens de Bonische Oorlog en zich centreert rond een stel dat aan de vooravond van de oorlog voor elkaar valt. Hun relatie lijkt echter niet bestand tegen de gruwelen van de oplaaiende gevechten tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

Regie
Angelina Jolie
Cast
Rade Serbedzija, Branko Djuric, Zana Marjanovic, Fedja Stukan, Vanessa Glodjo, Jasna Beri, Ermin Bravo, Goran Kostic, Dzana Pinjo, Milos Timotijevic, Nikola Djuricko, Irena Mulamuhic, Goran Jevtic, Dolya Gavanski, Jelena Jovanova.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 303.877
Release
23.12.2011
Release NL
16.02.2012
Release DVD
19.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Angelina Jolie | Cast: Zana Marjanovic (Ajla), Rade Serbedzija (Nebojsa), Goran Kostic (Danijel), Nikola Djuricko (Darko), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2012

Angelina Jolie. Ze werd bekend als prachtige en getalenteerde actrice. Maar inmiddels is ze veel meer. Ze is de helft van Brangelina, moeder van ontelbaar veel kinderen, en sinds de opnamen van Lara Croft: Tomb Raider in Cambodja in 2001 maatschappelijk werkster. Ze is al jaren ambassadeur van de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) en schreef een boek over haar ervaringen. Al deze humanitaire inspanningen financiert ze met rollen in grote Hollywoodfilms. Van die inkomsten heeft ze nu ook haar debuut als filmregisseur en schrijver mede gefinancierd. Het onderwerp past perfect in haar humanitaire straatje: de Bosnisch-Servische oorlog. Eén van de grootste oorlogen uit de moderne geschiedenis. Al haar goede bedoelingen ten spijt komt de film niet echt uit de verf.

De Bosnische regering schreef begin 1992 een referendum uit met de vraag of Bosnië en Herzegovina onafhankelijk moesten worden. De Bosnische Kroaten en Bosniakken stemden in meerderheid voor onafhankelijkheid terwijl de Bosnische Serviërs de verkiezing boycotten. De Bosnische oorlog was het gevolg. Op één van hun eerste dates staan Danijel en Ajla romantisch te dansen als er onverwacht een bom ontploft. Dat is voor hen het begin van een uiterst gecompliceerde relatie waarin Danijel als Servische zoon van een hooggeplaatste officier aan de ene kant staat en Ajla als Bosnische moslima aan de andere. Hun relatie komt zwaar onder druk te staan door de alsmaar oplaaiende strijd tijdens de Bosnische oorlog.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

In the Land of Blood and Honey Nieuwsberichten