J.K. Rowling verklapt waarom ze niet bij de 'Harry Potter'-reünie was

J.K. Rowling verklapt waarom ze niet bij de 'Harry Potter'-reünie was

De controversiële Britse schrijver vond haar aanwezigheid niet gepast.

J.K. Rowling heeft voor het eerst gereageerd op haar afwezigheid bij de Harry Potter-jubileumreünie Return To Hogwarts, die begin dit jaar op HBO Max verscheen. Volgens de Britse schrijver was het haar eigen keuze om niet aan de special mee te werken. Dat vertelt ze in de Graham Norton's Radio Show Podcast.

Rowling vertelt namelijk dat de producenten haar wel hebben benaderd voor Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. "Ik ben er wel voor gevraagd maar besloot om er niet aan mee te doen", laat ze weten.

Volgens Rowling stond in de special vooral de viering van de filmreeks centraal en dat maakte haar eventuele aanwezigheid sowieso minder relevant. "Het ging duidelijk meer over de films dan de boeken", stelt de auteur.

Controversiële uitspraken
Rowling ligt al enige tijd onder vuur voor haar controversiële uitspraken over transgenders en gender.

Ook leden van de cast spraken zich tegen haar uit. Zo reageerde Emma Watson destijds: "Transgenders zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Hun bestaan zou niet constant in twijfel moeten mogen getrokken".

Haar aanwezigheid bij de reünie had dus mogelijk voor een ongemakkelijke sfeer hebben gezorgd. Desondanks was ze dus gewoon uitgenodigd om mee te werken aan de productie. "Niemand heeft me gezegd dat ik niet welkom was", aldus Rowling.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is exclusief op HBO Max te zien.

NieuwsFilm

meest populair