Dementerende detective Crowe dient zich aan in nieuwe misdaadfilm 'Sleeping Dogs'

Dementerende detective Crowe dient zich aan in nieuwe misdaadfilm 'Sleeping Dogs'

In het volgende project van Russell Crowe speelt hij een voormalig detective met Alzheimer, verwikkeld in een ernstige moordzaak.

Het is bekendgemaakt dat in de aankomende film Sleeping Dogs Russell Crowe de hoofdrol op zich zal gaan nemen. In de film zal hij een voormalige detective spelen, die een brute moordzaak uit zijn verleden moet zien op te lossen.

Adam Cooper en Bill Collage, die eerder de Assassin's Creed-film en Exodus: Gods and Kings schreven, zijn verantwoordelijk voor het script van de film. Het script is dan weer gebaseerd op E.O. Chirovici's veelgeprezen roman The Book of Mirrors.

Cooper maakt nu zijn regiedebuut, waarbij Mark Fasano, Cooper, Collage en Pouya Shabazian produceren. Ondanks de titel, heeft de film geen verband met de gelijknamige videogame uit 2012, waarvan een verfilming tevens in ontwikkeling is.

Waar zal de film Sleeping Dogs over gaan?
Crowe zal Roy Freeman spelen, een voormalig rechercheur die een geavanceerde Alzheimerbehandeling ondergaat. Hij wordt gedwongen om te worstelen met de impact van een onderzoek uit zijn vorige leven nadat een ter dood veroordeelde, die Freeman tien jaar eerder arresteerde, zijn onschuld wederom probeert te bewijzen.

Vechtend om zijn geheugen terug te krijgen, schakelt Freeman zijn voormalige partner in om hem te helpen de zaak nieuw leven in te blazen. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid worden er vele geheimen onthuld, wat voor Freeman leidt tot een reek gruwelijke ontdekkingen.

De opnames zullen beginnen in januari.

NieuwsFilm

meest populair