Some like it nog steeds hot

Volgens het Amerikaanse filmtijdschrift Premiere behoort de kusscène van Marilyn Monroe en Tony Curtis in de klassieke komedie 'Some like it Hot' uit 1959 tot de meest sexy filmscènes aller tijden. De scène speelt zich af op het jacht van een miljonair, als Curtis beweert dat geen enkele vrouw in staat is om hem op te winden en Monroe vervolgens haar best doet om het tegendeel te bewijzen.

De scène tussen Monroe en Curtis bereikte de tweede plaats. De eerste prijs ging naar de seksscène tussen David Hemmings en Veruscka von Lehndorff uit Michelangelo Antonioni's cultklassieker 'Blowup'. Volgens het filmmagazine is de erotische fotosessie tussen fotograaf Hemmings en zijn model nog steeds een van de meest opwindende scènes uit de filmgeschiedenis.

Brigitte Bardot's naakte optreden in 'Et Dieu... créa la Femme' uit 1956 bereikte de derde plaats, terwijl de vierde plek werd toebedeeld aan de incestueuze douchescène uit de controversiële film 'The Vixen'. De Top 5 wordt gecompleteerd door de botersmeer-activiteiten van Marlon Brando en Maria Schneider uit 'Last Tango in Paris'.



NieuwsFilm

meest populair