Recensies voor 'Don't Worry Darling' met Harry Styles en Florence Pugh: top of flop?

Recensies voor 'Don't Worry Darling' met Harry Styles en Florence Pugh: top of flop?

De psychologische thriller van Olivia Wilde ging gisterenavond in première op het filmfestival van Venetië.

Don't Worry Darling van regisseur Olivia Wilde (Booksmart) beleefde gisterenavond zijn première op het filmfestival van Venetië. Inmiddels zijn de eerste recensies voor de psychologische thriller binnen. Dit is wat de critici schrijven.

Alleereerst even kort waar Don't Worry Darling ongeveer over gaat: Jack (Harry Styles) en Alice (Florence Pugh) wonen in het ogenschijnlijk perfecte stadje Victory, waar de mannen die werken voor een gelijknamig experimenteel bedrijf wonen met hun gezinnen.

Wanneer Alice begint te vermoeden dat er iets niet klopt, moet ze vechten voor haar leven om de waarheid te onthullen. Klinkt behoorlijk spannend dus!

Eerste recensies
Dan de recensies. Op Rotten Tomatoes heeft Don't Worry Darling op het moment van schrijven een zeer magere 45 procent-score, met een gemiddelde beoordeling van een 5.6. Critici die de film maandag alvast hebben mogen aanschouwen op het filmfestival van Venetië zijn dan ook niet heel enthousiast.

"Deze psychologische thriller is op zichzelf best vermakelijk als je in de juiste stemming bent, maar doet verder geen moeite om de regels van het genre op wat voor manier dan ook te herschrijven", merkt Pete Hammond van Deadline bijvoorbeeld op in zijn recensie.

Rodrigo Perez van The Playlist noemt Don't Worry Darling een 'misstap', maar meent dat Wilde als regisseur absoluut niet hoeft te worden afgeschreven. "Ze heeft een duidelijke flair voor cinema".

Recensent Justin Chang van de Los Angeles Times heeft het volgende te zeggen: "Deze film is gewoon niet heel creatief. De cast acteert prima en vakkundig steekt hij knap in elkaar, maar verder is de film niet spannend genoeg".



Don't Worry Darling is vanaf 22 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair