Oscar gevonden

Tijdens een inval in het Fort Lauderdale-Borward County gebied, hebben FBI-agenten een vermiste Oscar ofwel Acadamy Award teruggevonden. De vondst was puur toevallig, aangezien eigenlijk om een drugsinval ging. De Academy of Motion Picture Arts & Sciences hebben de vondst geverifieerd als originele Oscar. Het met bladgoud bedekte beeldje was een van de 55 prijzen die in 2000 werden gestolen, voorafgaand aan de Oscar-uitreikingen.

Die 55 Oscar's werden tijdens het transport van de fabrikant uit Chicago naar Los Angeles in 2000 ontvreemd. Negen dagen later werden 52 van de beeldjes teruggevonden naast een vuilnisbak, maar er bleven er drie spoorloos. De man die de eerste 52 Oscar's had teruggevonden, Willie Fulgear, kreeg voor zijn vondst $50.000 en kaartjes voor de Acadamy Awards in 2000.

Nu er weer één is teruggevonden, blijft de vraag waar de overige twee zijn gebleven. Arrestaties met betrekking tot de diefstal waren niet gemaakt, aldus woordvoerster Judy Orihuela van de FBI. De gevonden Oscar zal worden terugbezorgd aan de Academy.



NieuwsFilm

meest populair