FilmTotaal interviewt Halina Reijn over Bodies, Bodies, Bodies [video]

Ze maakt haar Amerikaanse regiedebuut met een zwart-komisch moordmysterie.

Haar regiedebuut Instinct werd ingezonden naar de Oscars en al snel rinkelde de telefoon van Halina Reijn. Het was Amerikaans productiebedrijf A24, bekend als aanjager van de huidige horrorhype in Hollywood. Of ze effe een film kwam regisseren. Een paar jaar later is-ie er nu: Bodies, Bodies, Bodies (lees ook onze recensie). Een moderne, zwarte komedie over een stel jongeren dat in een huis een moordspel speelt tijdens een orkaan. Filmtotaal schuift aan bij de regisseur voor een interview.

Ben je de moordenaar, dan moet je in het donker iemand tikken. Het slachtoffer moet dood spelen en de rest van de spelers gaat op zoek naar de moordenaar. Zo gaat het spel waar de nieuwe film van Halina Reijn zijn naam aan dankt, Bodies, Bodies, Bodies. Maar wat nou als er echte lijken beginnen op te duiken?

In de V.S. is de film al een paar weken uit, en een lekker succes voor de Nederlandse filmmaker. Vooral op kritisch vlak, maar de kassa rinkelt er ook van. De film is pulserend, fris en eigentijds. Vanaf vandaag kunnen wij er in Nederland ook van genieten.

Hoog tijd dus voor een interview met Halina Reijn!


Lees ook onze recensie.

NieuwsFilm

meest populair