Eerste recensies 'Pinocchio' met Tom Hanks: magisch of skipbaar?

Eerste recensies 'Pinocchio' met Tom Hanks: magisch of skipbaar?

De nieuwe live action Disney-sprookjesfilm heeft matig ontvangst.

De vele live action-sprookjesfilms die Disney de afgelopen jaren uitbrengt worden doorgaans niet zo heel sterk ontvangen. De nieuwste film in de reeks is vandaag verschenen en heeft niemand minder dan Tom Hanks in een belangrijke hoofdrol.

We hebben het dan over Pinocchio die sinds vandaag op Disney+ staat. Op het moment van schrijven is de ontvangst matig, met 40 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 5.00/10 als gemiddelde beoordeling. Dit is overigens pas na 10 recensies, dus er kan nog veel veranderen.


Pinocchio komt niet tot leven
"Grimmige, psychoseksuele sprookjes zoals Pinocchio kunnen natuurlijk nog steeds effectief zijn, als de vertellers de oergevoelens en angsten die ze oproepen respecteren. Maar als ze het met warmte of eigenzinnigheid afdekken, verandert het het resultaat al snel," schrijft Elizabeth Weitzman van TheWrap.

"Zelfs met de altijd betrouwbare Tom Hanks als Geppetto komt deze nieuwe versie van Pinocchio ironisch genoeg nooit tot leven," vindt Ian Sandwell van Digital Spy.

"Absoluut charmant, en niet te vergeten is dit een direct-naar-streaming film. Tom Hanks is altijd geweldig, maar Joseph Gordon-Levitt en Keegan-Michael Key zijn hier de uitblinkers. Heeft zeker de Disney Magic!" aldus de positievere Grace Randolph van Beyond the Trailer.

"Verschillende scènes vallen op, waaronder wanneer Pinocchio en Geppetto vastzitten in de walvis, en wanneer Pinocchio zich op Pleasure Island bevindt," meent Allison Rose van FlickDirect.



NieuwsFilm

meest populair