Brendan Fraser steunde eerste rol Dwayne Johnson in Hollywood en lanceerde succes

Brendan Fraser steunde eerste rol Dwayne Johnson in Hollywood en lanceerde succes

Ook Dwayne Johnson viert comeback Brendan Fraser met de film 'The Whale'

De spraakmakende film The Whale van Brendan Fraser ging in première op het Venetië filmfestival. De film draait om psychische problemen bij een te zware, eenzame man. Na afloop van de première raakte Brendan overweldigd door de zes minutenlange, staande ovatie. Hij was in tranen.

De recensies zijn erg goed en zorgen voor een definitieve comeback van Brendan na een aantal moeilijke jaren. Ook Dwayne Johnson viert het succes van Brendan Fraser met de film The Whale. Dwayne waardeert Brendan om een heel speciale reden - Brendan gaf Dwayne zijn eerste kans in Hollywood - en plaatste een welgemeende tweet op Twitter:

"Deze mooie ovatie voor Brendan maakt mij zo blij! Hij steunde mijn komst bij The Mummy-films. Door die eerste rol startte mijn Hollywood-carrière. Ik juich je jouw succes toe, maat."

Moeilijk
De nu 53-jarige acteur was heel succesvol met films als George of the jungle en The Mummy, maar heeft het jaren moeilijk gehad. Zo tobt hij met zijn gezondheid en onderging een aantal operaties door de gevaarlijke stunts die hij vroeger zelf deed.

Ook zag hij een afname in filmrollen, nadat hij vroeg om een belangrijke man binnen de filmindustrie aan te spreken op zijn gedrag na een eigen #metoo ervaring. Dat alles eiste zijn tol. Brendan raakte depressief en scheidde van zijn vrouw en kinderen en moest een flinke alimentatie betalen.

Op de persconferentie antwoordt Brendan bescheiden en zichtbaar emotioneel met:
"Ik probeer per dag en in het moment te blijven."

"Ik denk dat deze rol de meest heroïsche is van alle personages die ik heb gespeeld. Zijn superkracht is het goede in anderen te zien."

"Dank voor het komen. Ik kijk er naar uit om te zien, of deze film net zo'n diepe indruk op jullie heeft als op mij."

Het artikel in Collider staat hier. De verslaggeving van Graeme O'Neill staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair