Jon Hamm legt de opmerkelijke reden uit waarom 'Top Gun: Maverick' zo'n groot succes is

Jon Hamm legt de opmerkelijke reden uit waarom 'Top Gun: Maverick' zo'n groot succes is

Geen superhelden en dat is ook wel eens fijn.

Tom Cruise en co. kennen een ongelofelijk succes met Top Gun: Maverick. De blockbuster van regisseur Joseph Kosinski werd extreem goed onthaald en wist hoge ogen te gooien. Een van de sterren van de film, Jon Hamm, zegt te weten hoe dit komt.

Hamm, o.a. bekend van de serie Mad Men, speelt een belangrijke rol in de film. Volgens de geliefde acteur is het geen toeval dat Maverick zo goed scoort bij de pers als zowel bij het publiek.

Succes
Zo zegt Hamm: "Onze film slaagde erin nummer 1 te zijn aan de bioscoopkassa's op het eerste weekend van de zomer én op het laatste weekend! Dat is nog nooit eerder gebeurd! Dat is echt uniek, op zo veel verschillende manieren".

Hamm denkt dan ook te weten hoe dit komt. Al jarenlang is er een superheldfilmdiscussie aan de gang, sinds de iconische regisseur Martin Scorsese zei dat het geen echte films zijn. Hamm haalt niet uit naar het superheldengenre, maar geeft wel duidelijk aan dat Top Gun: Maverick van een ander kaliber is.

Anders
"Van de vijf grootste films aller tijden is 'Top Gun: Maverick' de enige zonder personages die een cape dragen of uit een ruimteschip komen" vervolgt hij. "Dit is dan ook een verhaal met échte mensen. Daarom reageert het publiek er zo emotioneel en zo persoonlijk op".

NieuwsFilm

meest populair