'Avatar'-product durft nu al te praten over de toekomst na 'Avatar 5'

'Avatar'-product durft nu al te praten over de toekomst na 'Avatar 5'

Er zijn volgens producent Jon Landau nog behoorlijk veel verhalen te vertellen.

In 2009 wist regisseur James Cameron hoge ogen te gooien met Avatar. Zijn blockbuster werd extreem goed onthaald en is nog steeds de grootste box-office hit aller tijden. Toch duurt het behoorlijk lang voordat het tweede deel uitkomt, maar misschien komen er nog wel héél wat vervolgen!

Eind dit jaar verschijnt dan eindelijk de sequel, genaamd The Way of Water. Hierna komen er sowieso maar liefst nog eens drie films, maar volgens producent Jon Landau gaan ze misschien nog wel verder.

Reactie
Landau liet zich er tijdens een recent interview over uit: "De vier vervolgfilms waren altijd al gepland. We hebben goede vooruitgang geboekt. De scenario's liggen klaar en de opnames van het derde deel zitten er ook op. We hebben zelfs al een deel van het vierde hoofdstuk gefilmd!"

"Daarna gaan we ons volledig focussen op deel 5, maar wie weet wat daarna gebeurt? Misschien komt er nog wel meer!" Zolang de films genoeg opbrengen, zou je inderdaad denken dat Disney hier wil mee blijven doorgaan. Landau is van mening dat zolang er goede ideeën zijn, er meer Avatar-films gemaakt kunnen worden.

Toekomst
Zo vervolgt Landau: "We hebben Pandora altijd als een metafoor voor onze eigen wereld beschouwd. In onze wereld is er zeker geen tekort aan verhalen. In de wereld van Pandora is dat dus ook niet het geval. Er valt dus nog meer dan genoeg te vertellen!"

NieuwsFilm

meest populair