Nieuwe film van Steven Spielberg: een regelrechte hit?

Nieuwe film van Steven Spielberg: een regelrechte hit?

The Fabelmans komt in november in de bioscopen.

De afgelopen dagen zagen we al de eerste foto's, poster en trailer voorbij komen voor de film The Fabelmans. Dit is de nieuwe coming-of-age dramafilm van filmmaker Steven Spielberg. Tijdens het Toronto International Film Festival ging de film afgelopen weekend in première.

Naar aanleiding van deze première zijn ook de eerste recensies online verschenen. Op dit moment van schrijven resulteert dat zich in 96 procent (8.90 / 10) op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na 23 recensies. En dat is uiteraard een mooie score.

Persoonlijke film
"Met deze bitterzoete speurtocht door het Spielberg-familiealbum laat de maestro in zijn late carrière een meesterwerk afleveren," schrijft Mark Asch van Little White Lies.

"Het is Spielbergs meest persoonlijke film. Een film die de herinneringen aan zijn kindertijd en jeugd prachtig doet herleven met een overdadig gevoel van weemoed en een toepasselijk Hollywood-achtig, fabelachtig tintje," vindt Tomris Laffly van The Playlist.

Sierlijk juweeltje
"Het scenario is een sierlijk juweeltje, dat zich door verschillende hoofdstukken van het leven van deze relatief gemiddelde familie beweegt die toevallig een niet-gemiddelde filmmaker zou opleveren," meent Brian Tallerico van RogerEbert.com.

"Spielberg is een geboren verteller, en dit zijn misschien wel zijn meest waardevolle verhalen," oordeelt Peter Debruge van Variety.

The Fabelmans draait vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair