Alec Baldwin steeds dieper in de problemen na dodelijk 'Rust'-ongeluk

Alec Baldwin steeds dieper in de problemen na dodelijk 'Rust'-ongeluk

De acteur zegt dat het niet zijn schuld is, maar het bewijs laat toch iets anders zien.

In jaar geleden kwam er tragisch nieuws naar buiten i.v.m. een ongeluk op een filmset. Tijdens de opnames van de western Rust schoot Alec Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood. Nu krijgen we er wederom over te horen.

Baldwin, o.a. bekend van de Mission: Impossible-franchise, wordt door een rechter in Los Angeles verantwoordelijk gehouden voor het dodelijke incident. De acteur zelf heeft altijd ontkend dat hij schuldig is, maar de rechter ziet dat toch duidelijk anders.

Reactie
Zo zegt de rechter: "Er wordt beweerd dat de producenten Baldwin een geladen pistool gegeven zouden hebben. Ik ben echter geen enkel bewijs gezien dat die producenten wisten dat Baldwin het wapen op Hutchins zou richten en vervolgens de trekker zou overhalen. Daarom zijn zij niet mede aansprakelijk voor zijn gedrag".

Eerder ontkende Baldwin dat hij de trekker van het wapen had overgehaald en dat de revolver zomaar in een keer afging. Een forensisch onderzoek van de FBI concludeerde echter dat dit onmogelijk was en dat de trekker wél werd overgehaald, waardoor Baldwins versie van het verhaal niet lijkt te kloppen.

Gevolgen
Het is nog niet geheel duidelijk wat er gaat gebeuren, maar Baldwin verkeert dus wel in problemen als hij verantwoordelijk gehouden gaat worden. Toch wordt de acteur nog niet 'gecanceld'. Hij heeft namelijk nog de nodige filmprojecten op zijn agenda staan en heeft voorlopig nog meer dan genoeg werk.


Baldwin zelf ontkent nog steeds dat hij de trekker van het wapen overhaalde. Hij beweert dat de revolver zomaar afging. Een forensisch onderzoek daarnaar concludeerde echter dat Baldwins versie van dat verhaal niet klopt.

NieuwsFilm

meest populair