'Black Panther: Wakanda Forever' naast China mogelijk ook gecanceld in Frankrijk

Het is weer de hoogste tijd...

Arjen Rooseboom 20 september 2022 22:30 in Algemeen
Black Panther: Wakanda Forever wordt de laatste film dit jaar van Marvel Studio's en de markten waarin de film niet kan worden vertoond, beginnen zich misschien al op te stapelen.

Nieuwe rapporten suggereren dat Disney piekert over het idee om een ​​bioscooprelease in Frankrijk over te slaan, gezien de nieuwe wetten van het land met betrekking tot films en streamingplatforms.

Die vereisen dat bioscoopreleases ten minste 1,5 jaar moeten wachten voordat ze worden toegevoegd aan een beschikbare streamingdienst in het land, wat dus betekent dat geen enkele titel in Phase 4 op tijd de thuismarkt bereikt voordat Phase 5 begint, iets wat de studio wel wil.

Sowieso geen China
Inmiddels is het bijna gegarandeerd dat de film niet zal worden uitgebracht in China. De afgelopen 7 Marvel-releases werden daar verboden om verschillende redenen en dit lijkt niet te veranderen.

Vorig jaar werd Eternals verbannen in een aantal landen (voornamelijk Midden-Oosten) vanwege een kus tussen twee personages van hetzelfde geslacht. Mocht een soortgelijk scenario zich voordoen in Black Panther 2, dan zal dat wederom voor de nodige blokkades zorgen.

Ondanks dat de box-office-resultaten in bijvoorbeeld China zwaar kunnen meewegen, heeft dit Marvel voorlopig nog geen schade toegebracht. Black Panther: Wakanda Forever verschijnt wereldwijd in november.

NieuwsFilm