Deze 3 topfilms staan nu gratis op YouTube

Al jaren kun je deze klassiekers op YouTube kijken.

Bram de Groot 21 september 2022 06:20 in Featured
Op YouTube staan miljoenen en miljoenen video's. Wat betreft films vind je heel wat trailers, clips, reviews en allerlei beschouwingen op de streamer. Maar met een beetje zoeken vind je ook heel wat complete films.

We namen de proef op de som en vonden daadwerkelijk enkele grote klassiekers online, in prima kwaliteit.

A Bridge Too Far

Regie: Richard Attenborough | Hoofdrollen: Anthony Hopkins, Sean Connery, Robert Redford, Michael Caine, Gene Hackman, James Caan, Peter Faber, Denholm Elliott, Liv Ullmann, Edward Fox, Laurence Olivier, Elliott Gould, Ryan O'Neal | views: 2.275.387In 1944 wordt een groep geallieerde parachutespringers ingezet, tegen het advies van de Amerikaanse generaal in. De missie van de groep is om het Duitse leger de fatale slag toe te brengen en de val van het Derde Rijk te bespoedigen.

Duel

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Dennis Weaver, Jacqueline Scott, Lucille Benson, Shirley O'Hara, Lou Frizzell, Dale Van Sickel, Carey Loftin, Gene Dynarski, Alexander Lockwood | views: 3.213.580David Mann (Dennis Weaver) maakt een rit in de verzengende hitte van Californië. Op een gegeven moment probeert hij een vrachtwagen in te halen. Vanaf dat moment is er een kat-en-muisspel tussen de vrachtwagenchauffeur en Mann, waarbij de vrachtautochauffeur steeds sadistischer neigingen vertoont.

The Good, the Bad and the Ugly

Regie: Sergio Leone | Hoofdrollen: Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Eli Wallach, Benito Stefanelli, Luigi Pistilli, Antonio Casas, Rada Rassimov, Aldo Giuffrè, John Bartha, Antonio Casale, Angelo Novi | views: 9.190.051Een oude man heeft goudstukken begraven in een graf en men is dan ook op zoek naar het graf. Twee mannen zijn erbij als hij de bergplaats opbiecht, maar geen van beiden hoort het helemaal. Ze zullen daarom bij elkaar moeten blijven. Een derde man voegt zich bij hen.

NieuwsFilm