Ook Viola Davis reageert op boycot van 'The Woman King'

De hoofdrolspeelster is wel milder dan de regisseuse.

Wouter Drummen 21 september 2022 13:31 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal i.v.m. de boycot van de nieuwe film The Woman King. Sommige mensen vinden namelijk dat het verhaal niet erg accuraat is en geen eerlijk beeld van de slavernijgeschiedenis laat zien van het Afrikaanse koninkrijk Dahomey. De regisseuse was het daar niet mee eens en de hoofdrolspeelster nu ook niet.

Filmmaker Gina Prince-Bythewood zei eerder al dat de boycot onzin is en dat als mensen zeggen dat "De aanklacht is dat we dat onderwerp niet aansnijden, dan hebben ze de film niet gezien".

Viola Davis
De hoofdrol is weggelegd voor de met een Oscar bekroonde actrice Viola Davis. Ook zij laat zich er nu over uit, al is ze iets minder extreem dan de regisseuse. Zo zegt Davis: "Ik ben het eens met Gina. Zij zegt zelf ook dat het niet veel zin heeft om hierover te discussiëren, want op Twitter win je toch nooit een argument".

"Ons verhaal speelt zich af toen het koninkrijk zich in een behoorlijk lastige positie betrof en er belangrijke keuzes gemaakt moesten worden. Alle mogelijke opties werden destijds onderzocht, om erachter te komen wat het beste was voor het volk en het koninkrijk. We moesten het dan ook zelf deels invullen. Een groot deel van het verhaal is dus een fictie, maar dat kon ook niet anders".

Julius Tennon
Julius Tennon, de man van Davis, maar eveneens acteur en ook in de film te zien, liet zich er ook over uit: "Ons doel is voornamelijk om mensen te vermaken. We kunnen niet zomaar een geschiedenisles laten zien, anders zou het een documentaire zijn. Helaas trekken documentaires niet genoeg mensen'.

"Het openingsweekend was een groot succes, maar dat zou een ander verhaal zijn geweest als het een docu was. Desondanks proberen we toch zo veel mogelijk van de waarheid te laten zien. De geschiedenis is heel complex, maar hopelijk geeft de film mensen zin om er meer over te leren en zoeken ze dat zelf dan ook op".

NieuwsFilm