Deze 10 topfilms vindt iedereen geweldig en kunnen niet gehaat worden

Deze 10 topfilms vindt iedereen geweldig en kunnen niet gehaat worden

Althans, volgens Reddit-gebruikers dan.

Er zijn films die gewoon iedereen goed vindt en waar we het allemaal over eens kunnen zijn dat je ze gewoon niet kan haten. Reddit-gebruikers hebben nu een top 10 samengesteld, die hieronder te zien is.

Brendan Fraser kent een grote comeback dankzij zijn hoofdrol in de nieuwe film van Darren Aronofsky, genaamd The Whale. Fraser was echter eind jaren negentig, begin 2000, een grote naam in Hollywood. Denk bijvoorbeeld maar aan de geliefde The Mummy, die ook in deze lijst staat. De films staan in willekeurige volgorde, maar dit zijn ze dan:

The Mummy (1999)
Fraser kent dus een renaissance, maar veel filmfanaten zijn The Mummy nog niet vergeten. De film is een mix van avontuur, horror en romantiek. Ondanks het feit dat de film al twee decennia oud is, voelt het nog steeds 'fris' aan.

Zo zegt een Reddit-lid: "Watched it a couple months ago and my wife and I thought 'They just don't make movies like this anymore'. There is an innocence and a joy to the movie that helps to explain why it remains so popular among audiences, who watch it to recapture the unique feeling of late 1990s cinema".

The Emperor's New Groove (2000)
Niet iedereen kent deze animatietopper, maar op Reddit scoort hij aardig goed. De film heeft een leuk en origineel verhaal en de stemmen van o.a. Eartha Kitt, David Spade, John Goodman en Patrick Warburton doen ook wonderen.

Op Reddit schrijft iemand: "One of my all time favorites. I adore this movie". Hoewel de film oorspronkelijk niet zo'n groot succes was, groeide de animatiefilm toch nog uit tot een geliefde film voor veel Disney-fans.

The Iron Giant (1998)
Wederom een animatiefilm (en ook niet de laatste van deze lijst). The Iron Giant wordt vandaag de dag door veel mensen gezien als een van de beste tekenfilms, waarin de focus ligt op een jongetje dat een buitenaardse robot probeert te beschermen van de overheid.

Het is het soort type film dat je opnieuw laat voelen hoe het is om een kind te zijn, en alle emoties die daaraan gekoppeld gaan, of het nu gaat of vreugde of verdriet, deze film heeft het allemaal.

Jumanji (1995)
Robin Williams was natuurlijk te zien in heel wat topfilms, maar Jumanji is toch wel zeker een van zijn bekendere en betere films. Het verhaal over een bovennatuurlijk bordspel is eveneens een perfecte mix van emoties en hoewel de nieuwere delen van de franchise er wel in geslaagd zijn iets van de magie van het origineel over te nemen, kunnen ze niet tippen aan het eerste deel met een magistrale Williams.

Up (2009)
Het is lastig om te zeggen welke Pixar-film de beste is, maar Up staat toch wel zeker op het podium. De film laat verdriet en vreugde zien en kan je laten huilen en lachen. Het is dan ook een film die je onmogelijk niet leuk kunt vinden. Vooral de opening blijft een van de beste openingen aller tijden.

Tremors (1990)
Tremors is de perfecte mix tussen horror en komedie. In deze film, waarin een van de hoofdrollen is weggelegd voor Kevin Bacon, volgen we de inwoners van een klein westernstadje het op moeten nemen tegen sinistere ondergrondse monsters. De film neemt zichzelf niet te series en als de kijker dat ook niet doet kan je er eigenlijk alleen maar van genieten.

Home Alone (1990)
Niet alleen dé film die iedereen kijkt met kerst, Home Alone blijft ook gewoon een van de beste familiefilms die er is, waarin een jongetje zijn huis moet beschermen tegen inbrekers. Zo zegt een Reddit-gebruiker: "That movie is Die Hard for kids. I love it and I can't count how many times I've watched it".

Jurassic Park (1993)
Er zijn maar weinig grote sciencefictionfilms die zo populair zijn als Jurassic Park. Dit pareltje van Steven Spielberg zette de standaard voor wat het genre kon bereiken en ondanks het feit dat er veel vervolgen zijn geweest, kwam niks in de buurt bij de magie van het origineel. Iedereen heeft goede herinneringen overgehouden aan dit meesterwerk.

Stand By Me (1986)
Niet elke Stephen King-verfilming is een succes, maar Stand By Me is dat zeker wel. Het verhaal draait vooral over de krachtige en speciale banden van vriendschap dan dat de film echt over horror gaat. River Phoenix, de broer van Joaquin, schittert in de film, maar helaas overleed hij enkele jaren later aan een drugsoverdosis.

A Muppet Christmas Carol (1992)
Er zijn natuurlijk heel wat Christmas Carol-films geweest, maar maar weinig daarvan worden met zoveel genegenheid bekeken als A Muppet Christmas Carol. Michael Caine wordt dan ook door sommigen gezien als de enige echte Scrooge, en de aanwezigheid van de Muppets geeft de hele film een licht en vrolijk gevoel. Echter schuwt de film ook niet het verdriet voorkomt in het origineel.

NieuwsFilm

meest populair