Famke Janssen heeft om deze reden spijt van het spelen van Bond-girl

Alle aandacht deed haar absoluut geen goed.

Wouter Drummen 21 september 2022 22:30 in Algemeen
Het is een rol waar vele actrices alleen maar van kunnen dromen: het spelen van een Bond-girl. Deze eer was echter ook weggelegd voor onze eigen Famke Janssen. Tijdens een recent interview blikt ze erop terug, maar echt leuk was het echter toch niet...

Janssen was tegenover Pierce Brosnans 007 te zien in GoldenEye, waarin ze Xenia Onatopp speelt. De film, waarin Brosnan voor het eerst de beroemde geheim agent incarneerde, werd sterk onthaald en deed het goed aan de box-office. Toch zegt Janssen dat het ook best lastig was.

Moeilijk
Zo zegt ze dat het vooral niet leuk was hoe ze in een keer door de pers behandeld werd naar haar grote doorbraak. Hier had ze veel moeite mee: "Na 'GoldenEye' had ik echt het gevoel alsof ik voor de wolven werd gegooid".

"De aandacht stopte gewoonweg niet meer. Goede aandacht, slechte aandacht, en alles daartussenin. Ik begreep het meteen: elke acteur die denkt dat hij of zij de pers kan controleren zit er goed naast. Op het einde wint de pers hoe dan ook".

Imago
Volgens Janssen heeft de pers een bepaald beeld van haar gecreëerd waar ze niet meer vanaf komt: "Mijn vrienden en familie weten dat ik van nature best gek en speels kan zijn, maar ik ben ook heel gevoelig. De personages die ik speel zijn helemaal anders. De pers heeft echter een imago van mij gecreëerd waardoor de hele wereld denkt dat ik gewoon altijd mezelf speel op het witte doek".

Hier heeft Janssen niet veel zin in, waardoor ze zich ook afschermt: "Ik denk dat ik daardoor minder verdien dan andere mensen. Ik ga niet uit met beroemde mensen. Ik zit niet op sociale media. Voor roem betaal je altijd een prijs, en dat heb ik er gewoonweg niet voor over".

NieuwsFilm