Hoe blijft 'Baywatch'-acteur Zac Efron zo lekker gespierd?

'Maak een gewoonte van dingen die je niet wilt doen'

Vera 23 september 2022 11:10 in Celebrity
De Zac Efron is vooral bekend vanwege zijn beach body voor Baywatch. De 34-jarige acteur en zanger raadt zo droog zijn echter af, want in een lichaam hoort meer vet en vocht te zitten. Zo kan alles lekker blijven functioneren en blijf je mentaal fit.

Zac Efron vertelde al eerder dat zijn gezicht wat anders uitziet, omdat hij ongelukkig viel en zijn kaak brak. In de nieuwste uitgave van sportblad Men's Health vertelt hij dat hij met een nieuwe mentaliteit traint. Tegenwoordig kiest hij voor mindful trainen. Zo is hij liever voor zijn lijf, terwijl hij toch fit blijft.

Overwin jezelf
Een half uur lang voor een training rolt hij eerst met verschillende foamrollen. Voor het slapen gaan rolt hij een uur. Verder doet hij aan stretchen, yoga en zelfmassage en neemt hij elke dag een ijsbad. Zijn grootste trainingstip daarbij is: "Maak een gewoonte van dingen die je niet wilt doen. Van te voren is een ijsbad verschrikkelijk. Maar door het toch te doen, overwin je jezelf en heb je een tevreden gevoel".

Naast zijn trainingen heeft hij ook zijn levensstijl aangepast. Hij reist rond en kampeert in een busje. "Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien, kamperen, hiken in bossen en dat soort dingen".

Intermittent fasting
Qua voeding past intermittent fasting met veel eiwitten en groenten goed bij hem. Hij let op wat zijn lichaam nodig heeft en is dol op Thais eten. Op een filmset laat hij zijn voeding los. Meestal is door alle drukte rond het filmen meer voeding nodig.

Meer staat hier in het artikel van Men's Health. Hun filmpje staat op YouTube en hieronder.NieuwsFilm