Tom Cruise, Sandra Bullock en meer lopen miljoenen mis door vreemde Paramount-deal

Zullen er gevolgen zijn?

Wouter Drummen 22 september 2022 12:40 in Algemeen
Tom Cruise zijn laatste blockbuster was, en is nog steeds, een enorm succes. De acteur wist hoge ogen te gooien met Top Gun: Maverick en verdient dankzij de indrukwekkende box-office resultaten zelf ook tientallen miljoenen extra. Toch lijkt het erop dat hij misschien minder krijgt dan waar hij recht op heeft...

Paramount Pictures is de studio achter de film. Ondanks het feit dat we lang hebben moeten wachten op het vervolg, was dit een schot in de roos. Niet alleen werd de film sterk onthaald, Maverick bracht wereldwijd maar liefst meer op dan 1,45 miljard dollar! Maar zat er nog meer in?

Deal
Paramount heeft namelijk een deal gemaakt met het Amerikaans premium kabel- en satelliettelevisienetwerk Epix, waardoor sterren als Cruise minder zouden kunnen verdienen met hun films.

De samenwerking tussen Paramount en Epix is namelijk niet zo lucratief, waardoor acteurs minder zouden verdienen aan hun opgenomen bonusclausules. Niet alleen Cruise zou hier de dupe van zijn, maar ook Sandra Bullock met The Lost City en het Jackass-team zouden vele miljoenen kunnen mislopen.

Probleem?
Het gerucht dat nu de ronde doet is dat woordvoerders van deze acteurs en anderen nu in gesprek zijn met Paramount, om te kijken hoe ze dit kunnen oplossen, aangezien er miljoenen verloren gaan. Hoewel er nog geen sprake is van een rechtszaak, zou deze kunnen volgen.

NieuwsFilm