Eerste trailer 'BARDO' van 'The Revenant'-regisseur Alejandro G. Iñárritu

De regisseur gaat in zee met Netflix.

Bram de Groot 22 september 2022 16:33 in Video
Tot op heden hadden we nog weinig gehoord over, laat staan gezien uit Bardo, de nieuwe film van regisseur Alejandro G. Iñárritu. De Mexicaanse regisseur kennen we uiteraard van onder meer van de Oscarwinnaar The Revenant uit 2015 met Leonardo DiCaprio.

Iñárritu, ook bekend van Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) uit 2014, werkte voor zijn volgende film niet samen met grote Hollywoodsterren. De R-rated dramakomedie is namelijk Spaans gesproken en bevat vooral Mexicaanse acteurs.

De belangrijkste rollen worden gespeeld door Daniel Giménez Cacho (Memoria, Siberia), Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Íker Sánchez Solano en Hugo Albores.

Eerste trailer voor Bardo
BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths wordt door Netflix omschreven als een "epische, visueel verbluffende en meeslepende film".

De film gaat over de reis van de bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker Silverio die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland.

Hij weet echter niet dat deze op het oog simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven. De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door tot zijn dagelijks leven en vervullen hem met verbijstering en verwondering.

Met een lach en een traan worstelt Silverio met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen. Kortom, wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd.

Hieronder de trailer en vanaf 16 december is BARDO te zien op Netflix.NieuwsFilm