Wat vond George Clooney van de eerste keer met Julia Roberts?

'Toen ik Julia voor het eerst ontmoette voor het filmen van 'Ocean's Twelve' was zij een grote ster'

Vera 23 september 2022 09:58 in Celebrity
De romcom Tickets to Paradise is tijdens de pandemie in Australië opgenomen. Vanwege de lockdown en de strenge regels zaten George Clooney en Julia Roberts met hun gezinnen in een bubbel. Hun gehuurde huizen stonden in de buurt. En dat maakte die maanden filmen eigenlijk best gezellig, want George en Julia kennen elkaar al een hele tijd. Bovendien wilden zij alleen aan dit filmproject werken, als beiden het wilden.

In het interview van The Project leggen zij hun chemie en vriendschap uit, evenals hun voorwaarden voor het filmen in COVID-tijd. Zo vertelt Julia: "Vanaf het moment dat wij elkaar ontmoetten, klikte het. Dat was zonder meer duidelijk. Er zit iets herkenbaars in George. Het voelt vertrouwd."

George antwoordt droog: "Zo werkt het bij ons. En het komt natuurlijk ook, omdat ik betaald werd om aardig tegen je te zijn. Toen ik Julia voor het eerst ontmoette voor het filmen van Ocean's Twelve was zij een grote ster. Grote sterren gedragen zich meestal groot. Maar met Julia eindigde ik zittend op de vloer. Al kletsend en grappen makend namen wij onze scenes door. En toen dacht ik dat deze samenwerking heel gemakkelijk zou zijn. Filmen kan heel leuk zijn als je het goed doet."

De film zagen zij pas de avond voor dit interview voor het eerst compleet zoals de bioscoopgangers dat kunnen zien. Julia lacht en zegt: "Ik was vergeten hoe gemeen wij waren tegen elkaar. We waren echt ongelooflijk gemeen."
George reageert ad rem: "Dat herinner ik mij nog. Ik herinner mij alles."

George vertelt, dat sommige scènes zonder een vast plan waren. Zo kregen zij een pingpongbal en een beker en moesten we maar wat doen. "Toen volgde ons dansje spontaan. Met die daddy moves hebben we ook echt de jonge acteurs vernederd. Ze stonden er oprecht ontzet bij en dat staat ook zo op de film."

"Ik weet dat wij goed dansen," zegt Julia.
"Onze dansjes zijn rock solid," beaamt George.

Het sprankelende feel good interview van The Project staat op YouTube en hieronder.NieuwsFilm