Vader 'Star Wars'-acteur John Boyega vindt zijn films geen zak aan

Meer actie, minder zwellen.

Wouter Drummen 23 september 2022 11:13 in Algemeen
John Boyega is bij het grote publiek voornamelijk bekend van zijn rol als Finn in de laatste Star Wars-trilogie, maar verder is de acteur eigenlijk alleen maar te zien in art-house films. Hier is een iemand in ieder geval geen fan van, namelijk zijn eigen vader.

Recentelijk was Boyega te gast bij de Jimmy Kimmel Live! show, waar de acteur zich uitliet over een gesprek met zijn vader, die zijn zoon klaarblijkelijk graag andere keuzes ziet maken.

Gesprek
Zo zegt Boyega: "Mijn vader zei laatst nog tegen me: "Weet je John, al die artistieke films die je maakt interesseren mij niet". Mijn vader wil gewoon dat ik van gebouwen spring en zo. Hij vroeg me waarom ik niet een carrière kan hebben zoals die van Bruce Willis. Ik zei tegen hem: "Omdat ik probeer dieper te gaan en een connectie wil creëren met het publiek!"".

"Mijn vader was echter glashelder: "Nee, nee, spring van een gebouw, dan ben je een echte ster!" Toen hij mijn actiefilm 'Attack the Block' zag, dacht mijn vader dat ik een heuse actiester zou worden. Dat zag hij wel zitten. Maar als hij nu mijn films ziet, waarin ik vaak emotionele personages speel met een diep verhaal, kan hij alleen maar zuchten. Hij vindt er niks aan!"

Steun
Gelukkig geeft Boyega wel toe dat zijn ouders hem altijd hebben gesteund en dat ook zullen blijven doen. Zijn vader zal echter wel blij zijn om te horen dat zijn zoon in They Cloned Tyrone speelt, waarin de nodige actie zit. Ook wordt er gewerkt aan een Attack the Block 2, dus Boyega senior krijgt nu wel zijn zin!

NieuwsFilm