Een van de grootste tirannen uit de filmgeschiedenis is niet meer

Een droevige dag voor de nabestaanden van Louise Fletcher...

Arjen Rooseboom 24 september 2022 18:30 in Algemeen
Actrice Louise Fletcher is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd bevestigd in een verklaring van haar agent, David Shaul.

Fletcher stierf in haar slaap op vrijdag 23 september, omringd door familie in haar huis dat ze had herbouwd vanuit een 300 jaar oude boerderij in Frankrijk. Een doodsoorzaak is op dit moment niet bekend.

Voor de meesten was zij natuurlijk het meest bekend als de verschrikkelijke Nurse Ratched in One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), een geliefde performance waarvoor zij terecht een Oscar, een BAFTA-award en een Golden Globe won.

Levensloop
Fletcher werd op 22 juli 1934 geboren in Birmingham, Alabama. Nadat ze op 11-jarige leeftijd had besloten actrice te worden, studeerde ze theater aan de Universiteit van North Carolina en begon ze eind jaren '50 met acteren.

In de jaren '60 nam ze een pauze van elf jaar van acteren om haar twee zonen op te voeden, die ze had gekregen met haar eerste echtgenoot, producer Jerry Bick. Later speelde ze meer gedenkwaardige optredens in zowel film- als televisieproducties.

NieuwsFilm