James Cameron had het heel moeilijk met script van 'Avatar 2'

James Cameron had het heel moeilijk met script van 'Avatar 2'

Je moet het maar kunnen...

Zoals bekend heeft schrijver en regisseur James Cameron heel, heel, héél veel tijd besteed aan het perfectioneren van zijn 4 tellende sequel-plan op de megahit Avatar uit 2009.

Binnenkort verschijnt dan eindelijk deel 2, The Way of Water, en er druppelen nu steeds meer details naar buiten over wat er allemaal gebeurd is in de aanloop naar de moeizame, slepende productie.

Het is niet ongebruikelijk dat een film tijdens de eerste maanden van ontwikkeling ingrijpende veranderingen ondergaat, maar als het gaat om het vervolg op Avatar, heeft Cameron erg drastische maatregelen genomen als het ging om het scenario. Aan The Times legt hij uit:

"Alles werkt op verschillende niveaus. De eerste is oppervlakte, karakter, probleem en oplossing. De tweede is thematisch. Wat probeert het verhaal te zeggen? En de derde is het onderbewuste. Ik schreef een jaar lang een heel script, las het en realiseerde me dat het niet op niveau 3 kwam. Dus boem! Opnieuw begonnen".

Opnieuw een knaller of over zijn hoogtepunt heen
Met dit soort brute wijzigingen is het niet verwonderlijk dat de release van de follow-up zo lang heeft geduurd. De vraag is nu echter of het niet net iets te lang heeft geduurd... We weten het eind december.

NieuwsFilm

meest populair