Darth Vader gaat met pensioen: 'Star Wars' in de problemen?

Darth Vader gaat met pensioen: 'Star Wars' in de problemen?

Althans, de acteur achter de iconische stem...

Het is misschien wel één van de beste filmschurken aller tijden, Darth Vader. De Sith Lord uit de Star Wars-franchise is waanzinnig geliefd bij fans en dan drukken we het nog zacht uit.

Diezelfde fans krijgen nu een bitterzoet nieuwtje te verwerken, want James Earl Jones (91), die al sinds het origineel A New Hope uit 1977 de stem van de antagonist verzorgd, gaat officieel met pensioen.

Vanity Fair heeft laten weten dat Jones zijn stemrechten heeft overgedragen aan Lucasfilm en het Oekraïense audiobedrijf Respeecher die al eerder werkte aan onder andere The Book of Boba Fett.

Ondanks dat bespreken beide studio's naar verluidt nog steeds hun toekomstplannen voor Vader met Jones en "volgen zijn advies op over hoe op de juiste koers te blijven".

Genoeg potentie
De toekomst van de franchise lijkt voornamelijk gericht op het kleine scherm, dankzij successen als The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi met meerdere projecten in de maak.

Aangezien het merendeel van deze shows zich afspeelt rond de tijdlijn van de oorspronkelijke trilogie zijn we voorlopig nog niet fysiek van de iconische slechterik af, maar dus wel van diens beroemde stemgeluid.

NieuwsFilm

meest populair