Is deze horror-klassieker eigenlijk een film van Steven Spielberg?

De hoofdrolspelers van Poltergeist doen een aantal interessante onthullingen.


Sinds 1982 gaan er al sterke geruchten dat Poltergeist eigenlijk werd geregisseerd door Steven Spielberg in plaats van Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre), die op de poster staat vermeld als regisseur.

En die gedachte is niet zo vreemd; de film voelt duidelijk aan als een vroege Amblin Productions-film van Spielberg, met uitzondering van een enkele sequentie hier en daar.

Nu de film dit jaar zijn 40e verjaardig viert, spraken hoofdrolspelers Craig T. Nelson en JoBeth Williams met Vanity Fair over het decennia oude gerucht. Het duo liet blijken dat Spielberg weliswaar veel op de set aanwezig was, maar dat het echt Hoopers film is.

Aldus Nelson:

"Hij was veel aanwezig, maar hielp altijd mee vanuit een creatief oogpunt. Er was geen spanning op de set in die zin. Het ging vooral over het bepalen van hoe je dingen moest filmen die nooit eerder gefilmd waren."

Williams vult aan met:

"Het was zo opwindend om mee te mogen werken aan een film waar Spielbergs aan verbonden was, en hij was zeer actief erbij betrokken. Ik bedoel, het was zijn verhaal en hij schreef mee aan het script."

Spielberg wilde oorspronkelijk Stephen King inhuren om samen het script te schrijven. Toen hij echter Hoopers succesvolle King-verfilming Salem's Lot zag, huurde hij hem in.

Een unieke samenwerking
Toen Spielberg besloot om E.T. te regisseren, werd Hooper gepromoveerd tot regisseur van Poltergeist. Toch was Spielberg heel vaak op de set te vinden. Williams begrijpt de verwarring dan ook:Toen Poltergeist de bioscopen bereikte, publiceerde Spielberg in The Hollywood Reporter een brief aan Hooper waarin hij hem alle kudo's gaf voor zijn werk en hem bedankte voor een unieke creatieve samenwerking.

Spielberg en Hooper zouden later samenwerken aan tv-projecten als Amazing Stories en Taken.

NieuwsFilm

meest populair