Deze acteur kreeg slechts $100 voor zijn rol in 'Star Wars'

Jonge acteur mocht al blij zijn met de kans?

Bram de Groot 25 september 2022 04:43 in Algemeen
In de verschillende films in de Star Wars-franchise zijn genoeg piepjonge acteurs te zien. Zo zagen we in Star Wars: Revenge of the Sith uit 2005 heel wat jonge Jedi's. Een van die acteurs heeft nu onthuld wat hij betaald kreeg.

Ross Beadman speelde een van de jonge Jedi's die door de naar de Dark Side overgestapte Anakin Skywalker (Hayden Christensen) werden gedood. De scène speelde zich af in de Jedi Temple waar de Younglings in koelen bloede werden vermoord.

100 dollar voor rolletje in Episode III
Beadman speelde Sors Bandeam en hij had de bekende zin "Master Skywalker, there are too many of them! What are we going to do?" In gesprek met The Geeknd liet de acteur weten wat hij overhield aan zijn rol.

De in 1998 geboren acteur gaf aan zo'n 90 pond betaald te hebben gekregen, wat neerkomt op 100 dollar. Dit is een bedrag dat overeenkwam met de regels voor figuranten. Beadman kreeg de tekst pas op de set toen een vrijwilliger werd gevraagd om de tekst uit te spreken.

De man heeft na zijn rolletje nooit meer geacteerd als we de IMDb mogen geloven. Hij heeft overigens geen moeite met de beperkte toelage. Hij noemt alleen de ervaring al "onbetaalbaar".NieuwsFilm