'Bond 26' krijgt eerst een schurk en dan de nieuwe James Bond

De producenten draaien het proces iets om.

Bram de Groot 25 september 2022 06:43 in Algemeen
De zoektocht naar de nieuwe James Bond voor Bond 26 wordt waarschijnlijk moeilijker dan ooit. De films met Daniel Craig deden het financieel erg goed en veel mensen konden genieten van het spel van de acteur.

In gesprek met The Hollywood Reporter onthulden producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson dat ze eerst op zoek gaan naar de schurk. Dit doen ze om erachter te komen tegenover welke acteur de slechterik moet komen te staan.

"We gaan altijd met onze schrijvers om de tafel zitten en we beginnen met na te denken over 'Waar is de wereld bang voor?'," zei Broccoli. "We beginnen met na te denken over: 'Wie is de Bond-schurk?''

Geopolitieke en persoonlijke uitdagingen
"We proberen ons daarop te concentreren als een soort uber-verhaal, en dan willen we ook kijken naar het emotionele leven van Bond, en wat hij persoonlijk zal tegenkomen. Iets waar hij niet eerder mee te maken heeft gehad," meldt de producent. "Dus hij heeft twee grote uitdagingen in de films, de ene is de geopolitieke en de andere is de persoonlijke."

Na schurken als Le Chiffre, Mathieu Amalric, Raoul Silva, Ernst Stavro Blofeld en Lyutsifer Safin mogen de producenten weer flink gaan nadenken wat voor een schurk we krijgen. De kans is overigens groter dat ze eerst met een schrijver en dan met een regisseur komen voordat castleden worden onthuld.

NieuwsFilm