Marvel-baas legt uit waarom de overleden ster uit 'Black Panther' niet vervangen is

Marvel-baas legt uit waarom de overleden ster uit 'Black Panther' niet vervangen is

In Wakanda Forever zien we alleen een nieuwe Black Panther.

In 2020 werd uit het niets bekend dat acteur Chadwick Boseman was overleden en al een tijd aan kanker leed. De acteur is vooral bekend van zijn rol als T'Challa alias Black Panther in de Marvel-film Black Panther. In het vervolg keert T'Challa niet terug.

Marvel Studios had ervoor kunnen kiezen om T'Challa te hercasten, maar de studio besloot anders. Alleen het harnas van de Marvel-held wordt overgenomen, T'Challa keert niet terug in Black Panther: Wakanda Forever.

Kevin Feige legt keuze uit
"Het voelde gewoon alsof het veel te vroeg was om te hercasten," vertelde Feige aan Empire Magazine, om toe te voegen dat de studio altijd nastreeft om de comics te volgen.

"Stan Lee zei altijd dat Marvel de wereld buiten je raam vertegenwoordigt. En we hadden het erover dat, hoe buitengewoon en fantastisch onze personages en verhalen ook zijn, er een herkenbaar en menselijk element zit in alles wat we doen. De wereld verwerkt het verlies van Chad nog steeds," aldus Feige, "en Ryan goot dat in het verhaal."

De grote man achter het Marvel Cinematic Universe sprak er uiteraard ook over met regisseur Ryan Coogler: "De gesprekken gingen volledig over 'Wat gaan we nu doen?' en hoe kon de erfenis van Chadwick - wat hij had gedaan om Wakanda en Black Panther te helpen deze ongelooflijke, ambitieuze, iconische belevenissen te worden - voortleven? Daar ging het allemaal om."

Black Panther: Wakanda Forever staat gepland voor 9 november dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair