Er is een forse tegenvaller voor 'Star Trek'

Er is een forse tegenvaller voor 'Star Trek'

Het vierde deel is alweer geschrapt.

Nog niet zo heel lang geleden kondigde Paramount Pictures Star Trek 4 aan voor eind 2023, maar nu is de hoop op het halen van die datum alweer vervlogen. De film is namelijk helemaal van de kalender gehaald.

In maart 2021 werd duidelijk dat Star Trek: Discovery-schrijver Kalinda Vazquez een script had geschreven voor een Star Trek-film. Een maand later werd bekend dat een nieuwe film op 9 juni 2023 moest verschijnen. Deze werd later verschoven naar 22 december 2023.

De regisseur van de film werd in juli aangekondigd met Matt Shakman (Game of Thrones, WandaVision), maar hij vertrok eerder dit jaar naar de regiestoel van de grote Marvel-film Fantastic Four die in 2024 moet verschijnen.

Onduidelijkheid bij cast
De afgelopen maanden hebben heel wat acteurs van de eerdere Star Trek-films zich uitgelaten over de plannen. Niet iedereen was op de hoogte van wat er zou gaan gebeuren. Onder meer Chris Pine (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) moet terugkeren.

Nu de film helemaal van de kalender is gehaald - er is dus geen nieuwe datum aangekondigd - mag duidelijk zijn dat Paramount even niet meer zo zeker is over de Star Trek-toekomst op het witte doek. Dit is het zoveelste Star Trek-project dat sneuvelt sinds de release van Star Trek Beyond in 2016.

NieuwsFilm

meest populair