Acteur met overgewicht vindt Bredan Fraser in 'The Whale' niet kunnen

Waarom iemand dik maken, terwijl zoveel acteurs azen naar zo'n rol?

Wouter Drummen 28 september 2022 12:09 in Algemeen
We hebben Brendan Fraser een lange tijd niet meer echt in grote films gezien, maar daar komt verandering in. De acteur schittert in Darren Aronofsky's The Whale. Behoorlijk veel mensen gunnen Fraser dit succes, aangezien de acteur het de laatste jaren behoorlijk lastig heeft gehad. Toch is niet iedereen het eens met de casting.

Zo ook Daniel Franzese, eveneens een acteur en o.a. bekend van Mean Girls. Hoewel Franzese het geweldig vindt door Fraser, vraagt hij zich wel af waarom regisseur Aronofsky gewoon niet een acteur met overgewicht inhuurde, zoals Franzese zelf.

Reactie
Franzese laat zich erover uit: "Laat ik beginnen door te zeggen dat ik Brendan Fraser fantastisch vind. Toen hij die staande ovatie kreeg in Venetië was ik oprecht blij voor hem. Maar waarom moest hij zich in een 'dik pak' hijsen voor die rol van een homoseksuele man met overgewicht? Ik, en andere homoseksuele acteurs met overgewicht, hadden die rol ook heel goed kunnen spelen".

Franzese vervolgt door te zeggen dat er sowieso al bijzonder weinig rollen zijn voor mensen als hij, al helemaal niet waar je misschien een Oscar mee kan winnen, zoals Fraser nu. Zo vervolgt de acteur: "Voor mij is het een droom om mee te mogen spelen in een prestigieuze film, eentje waarmee je prijzen kan winnen".

Vervelend
Zo eindigt Franzese: "Een film waarin een verhaal over mensen als ons verteld wordt komt niet al te vaak voor. En ik geef ook eerlijk toe, dat als je keer op keer naar audities gaat en dan erachter komt dat Brendan de rol krijgt je dan wel even vloekt..."

NieuwsFilm