Gangsta's Paradise-rapper en acteur Coolio (59) dood aangetroffen in badkamer

Rust zacht...

Arjen Rooseboom 29 september 2022 18:30 in Algemeen
De wereldberoemde rapper (die uiteindelijk ook nog acteur werd) Coolio, vooral bekend van zijn 'Grammy Award'-winnende single Gangsta's Paradise uit 1995, is overleden volgens bronnen.

Manager Jarez Posey heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Hij verklaart dat Coolio op bezoek was bij het huis van een vriend waar hij na enige tijd bewusteloos op de badkamervloer werd gevonden.

Hoewel er geen officiële doodsoorzaak is gegeven, vermoedden de gearriveerde hulpdiensten dat Coolio (geboren als Artis Leon Ivey Jr. op 1 augustus 1963) ter plekke een acute hartstilstand heeft gehad. Hij werd slechts 59 jaar oud.

Filmcarrière
Gangsta's Paradise werd oorspronkelijk geschreven voor de film Dangerous Minds en kreeg een iconische muziekvideo, geregisseerd door Antoine Fuqua, waarin Coolio schitterde naast hoofdrolspeelster Michelle Pfeiffer.

Hij leverde verder het themalied voor de Nickelodeon-sitcom Kenan & Kel en had een aandeel in het nummer Hit 'Em High voor Space Jam (1996).

Op het grote scherm verscheen de rapper in vooral veel horrortitels en een aantal mindere Marvel- en DC-verfilmingen, zoals de originele Daredevil (2003) en natuurlijk Batman & Robin (1997).

NieuwsFilm