Sam Raimi keert terug naar zijn roots met griezelfilm over horrorpop

Chucky en Annabelle zijn er niets bij...

Arjen Rooseboom 29 september 2022 06:45 in Algemeen
Producent Roy Lee heeft onthuld dat hij met regisseur Sam Raimi zal gaan werken aan een remake van de horrorfilm Magic uit 1978.

Raimi scoorde onlangs een hit met zijn eerste uitstapje naar het Marvel Cinematic Universe dankzij Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar het ziet ernaar uit dat hij voor zijn volgende project weer terugvalt op het genre waar we hem oorspronkelijk van kennen.

De originele Magic van Richard Attenborough had een jonge Anthony Hopkins in de hoofdrol en wordt over het algemeen beschouwd als één van de beste horrorfilms over een kwaadaardige pop ooit gemaakt.

Gebaseerd op het boek van William Goldman gaat het verhaal over een buikspreker die overgeleverd is aan zijn pop terwijl hij een romance probeert te herstarten met zijn oude middelbare schoolliefde.

Dat belooft veel goeds
Hoewel Raimi en Roy Lee al vaak hebben samengewerkt als producenten, is eerstgenoemde nu daadwerkelijk de regisseur. Lee sprak op Post Mortem met Mick Garris en vermeldde enige details:

"Dit wordt de eerste keer dat we gaan samenwerken met hem achter de camera. We horen volgende week de definitieve versies van de verschillende scenario's van schrijvers. Sam wil in ieder geval trouw aan het boek en de originele film blijven".

NieuwsFilm