Waarom Hugh Jackman graag in deze film wilde

Hugh Jackman en Laura Dern over hun unieke samenwerking

Vera 29 september 2022 08:16 in Celebrity
Sommige verhalen zijn zo mooi en intens, dat acteurs dolgraag in de rij staan voor een verfilming. Zeker als er goede scenarioschrijvers aan gewerkt hebben, zoals Florian Zeller en Christopher Hampton. Hun film The Father leverde Anthony Hopkins een Oscar op en hen een Oscar voor best aangepaste scenario.

Hugh Jackman is zo'n fan van het werk van Florian, dat hij zichzelf pitchte voor de nieuwe film The Son. Hij moet lachen bij de herinnering en vertelt aan Variety bij het Toronto Film Festival: "Ik denk niet dat ik mezelf ooit eerder gepitcht heb voor een rol. Maar dat deed ik nu wel. Ik heb de film The Father gezien en hoorde dat het theaterstuk The Son verfilmd zou worden. Ik las meteen dat theaterstuk door en wist dat dat mij wat leek."

"Ik werd ertoe aangetrokken als acteur maar ook als vader en als zoon. Ik stuurde een email naar Florian en vroeg of zij met elkaar konden praten over zijn nieuwe film, als hij nog niemand in gedachten had. Dat was zo en nu zit ik hier."

Mentale gezondheid
Laura Dern vertelt dat zij verliefd was op het stuk The Father en het werk dat Florian en Christopher afleveren. "Florian vroeg of ik een zoom-meeting wilde met hem. Ik las het scenario en dat is een groot kunstwerk. Het leest vloeiend. Mijn barrières verdwenen en ik zag de mogelijkheden in mijn personage. Ik ben erg vereerd dat er aan mij werd gedacht."

"Ook vind ik het belangrijk dat mentale gezondheid nou zo op de voorgrond mag staan. Zeker door de pandemie heeft dat een vlucht gekregen. Dat is mede ook te danken aan de onafhankelijke films en de filmfestivals, zoals deze in Toronto."

Geen repetities
De acteurs vertellen dat zij geen repetities hadden. Dat is niet de gebruikelijke manier van werken, maar dat vingen zij op met vertrouwen hebben in elkaar. De schrijvers wilden graag de pure emotie op beeld vangen bij het uitbeelden van het verhaal. En eindeloze herhalingen waren ook niet nodig met de acteurs die zij hadden. Het resultaat is een knap stukje film.

Het interview met Variety staat op Youtube en hieronder.


NieuwsFilm