The Son

The Son (2022)

Na The Father is dit een minder geslaagde blik op een andere mentale aandoening.
play

5,6 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
123 Min Verenigde Staten

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Regie
Florian Zeller
Cast
Anthony Hopkins, Laura Dern, William Hope, Hugh Jackman, Nancy Baldwin, Akie Kotabe, Vanessa Kirby, Zen McGrath, Danielle Lewis, Hugh Quarshie, Erick Hayden, Rachel Handshaw, Joakim Skarli, Reza Diako, Julia Westcott-Hutton, Isaura Barbé-Brown, Rene Costa, Kenny-Lee Mbanefo, George Potts, Mercedes Bahleda.
Release
07.09.2022
Release NL
10.11.2022
Release DVD
24.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Florian Zeller | Scenario: Christopher Hampton, Florian Zeller | Cast: Hugh Jackman (Peter), Laura Dern (Kate), Zen McGrath (Nicholas), Vanessa Kirby (Beth), Anthony Hopkins (Peters vader), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2022

Van depressie word je niet vrolijk. Niet als je het zelf hebt, en niet als iemand in je nabijheid eraan lijdt. Je brein mist een stofje dat je in staat stelt te relativeren, maar je voelt je diep ongelukkig zonder goed te weten waarom. Een film over dit onderwerp mag er dus zeker zijn. Alleen moet je het dan wel goed doen. The Son doet het onderwerp geen recht aan.

Peters ex-vrouw Kate staat aan de deur met de mededeling dat het niet goed gaat met hun tienerzoon. Ze maakt zich zorgen om hem, hij verontrust haar zelfs. Hun zoon Nicholas geeft zelf aan dat hij zich om onbekende reden gewoon niet lekker voelt, en dat hij bij zijn vader en zijn nieuwe gezin wil wonen. Dat gebeurt, maar Nicholas wordt er niet beter op. Het lukt hem niet om over te brengen wat er mis met hem is, waardoor zijn ouders en stiefmoeder met hun rug tegen de muur staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Son Nieuwsberichten