Nieuw fantasyfilm op Disney+ brengt magische herinneringen terug

Nieuw fantasyfilm op Disney+ brengt magische herinneringen terug

Het is net tovenarij!

Bijna 30 jaar na Hocus Pocus vertelt de 76-jarige Bette Midler dat elk van hen een vervolg wilde op de klassieker. Maar het was wachten op het scenario.

Toen het verhaal goedgekeurd was, vond Bette Midler het wennen aan haar oude karakter niet moeilijk: "Het was gemakkelijk om weer in het karakter te glijden, als 'water over een eend glijdt'."

De jongste heks, de 57-jarige Sarah Jessica Parker, realiseerde zich dat het draaide om wat de spieren zich nog leken te herinneren. "Het wennen was eenvoudig. Maar dan krijg je het brein erbij. En ga je je bewust afvragen hoe je staat, beweegt en rust."

De 65-jarige Kathy Najimy zei grappenderwijs, dat zij alleen haar mond maar raar hoefde te verrekken en zij was in haar personage. "Het was een kwestie van kostuums aan, elkaar aankijken en alle herinneringen kwamen terug."

Toverstokjes
Dat zij zo gemakkelijk hun toverstokjes weer oppakken, komt feitelijk doordat de dames drie keigoede actrices zijn. Toch was de eerste Hocus Pocus een flop in de bioscoop. Daar viel niets aan te verdienen.

Tot de film keer op keer op televisie te zien was en het voor iedereen bereikbaar werd. Zo groeide een generatie op met de film en gaf dat weer door aan de jongeren. Ook zagen mensen die interesse hadden in tovenaars en heksen, of verkleedpartijen, een wereld zoals zij graag wilden zien.

Bette Midler vertelt dat die omslag goed aan het banksaldo te zien was: "We zagen onze maandelijkse commissies groeien van bijna niets naar een normaal maandinkomen. Toen dachten we dat de film toch misschien iets was bij het publiek."

Zusterschap
Hocus Pocus 2 laat een grotere cast zien en duikt opnieuw in de kracht van vrouwen, zusterschap en plezier. De dames filmden het vervolg gedurende de pandemie, een onzekere tijd om te filmen. Toch gingen zij heel positief voor 'hun dagelijkse sardientjes', zoals zij het noemen. Hun stille recept voor succes.

Het interview bij CBS Mornings staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair