Marvel blaast het MCU deze week een bloederig tijdperk in

Marvel introduceert meer bloed en horror in de Halloween special.

Zoe van Leeuwen 4 oktober 2022 07:30 in Algemeen
Het MCU verandert. De franchise neemt meer gedurfde stappen nu we Phase 5 naderen. Zo zagen we meer bloot en is seksualiteit een bespreekbaar punt geworden. Nu neemt Marvel Studios nog een stap, door meer horror en bloed te introduceren.

Meer bloed en 'gore'
De Halloween-special wordt een eerbetoon aan de monsterfilms van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Micheal Giacchino, de regisseur van Werewolf by Night, gaf aan dat hij geen commentaar kreeg op het bloedige geweld in de film.

"Het was een van die dingen waarbij niemand 'nee' zei. Ik bleef maar aandringen. Ik wist dat we dat in evenwicht zouden brengen met hart en humor en menselijkheid en empathie en dat alles. En zolang we dat evenwicht in stand hielden, had ik het gevoel dat we wat ruimte hadden om de horrorkant op te zoeken." Verteld Giacchino aan IGN.

Synopsis
De zwart-witfilm gaat over een groep monsterjagers die een dodelijke wedstrijd aangaan voor een relikwie, na de dood van hun leider. Door deze mysterieuze competitie komen ze een gevaarlijk monster tegen.

De film is vanaf vrijdag te zien op Disney+ en heeft Gael García Bernal, Laura Donnelly en Harriet Sansom Harris in de hoofdrollen.

NieuwsFilm