Algemeen

Info over World of Warcraft film

door FilmTotaal op 06.08.2007 om 13:17 in Algemeen
De game-ontwikkelaars van Blizzard en de filmmakers van Legendary Pictures hebben het een en ander losgelaten over de World of Warcraft film die op het programma staat. Word Of Warcraft is een van de meest populaire MMORPGs (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) en bestaat uit een enorme virtuele avonturenwereld waarin waarin miljoenen mensen een tweede leven hebben als gnoom, trol, elf of dwerg.

De film zal zich een jaar vóór de gebeurtenissen in het spel afspelen, en verteld worden vanuit het perspectief van de zogenaamde Alliantie. Over de intensiteit van het geweld in de film: "It's hard for us to predict what happens. You want to not compromise and you want to have the intensity. The story and the director's vision will ultimately decide that. We're definitely not going to make a G or a PG version of this. It's not PillowfightCraft."

De makers deelden tenslotte mee dat ze niet zomaar de zoveelste game-verfilming willen neerzetten. Wat ze wel willen? "Create an epic."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Papigiulio

Avatar

Blizzard is top qua animatie en cinematografie, dus daar zal niet veel mis mee gaan, maarja afwachten is op het verhaal.

Quistnix

Avatar

Inderdaad, en ik zie hier alweer een standaard goede dwergen/elven/mensen vs het kwaad formule verschijnen, terwijl juist de Horde gedurende de hele reeks een verrassende diepgang had.

Maar we kunnen altijd hopen.

geertvdheide

Avatar

Ook wel even interessant om te melden dat het een live-action film wordt, dus geen animatie-film zoals Shrek. Hoeveel van de monsters en sets uiteindelijk toch uit de computer komen is nog afwachten natuurlijk.

Deze film kan nog alle kanten op denk ik, kan heel goed worden of een matige LOTR-kloon. Ik hoop dat de nadruk ligt op een goed verhaal met enige diepgang. Met interessante karakters aan beide kanten van de oorlog, dus dat de Horde niet alleen de naamloze slachtoffers van de film zijn. Blizzard kennende zal het nooit echt slecht kunnen worden, dus ik heb hier wel enige hoop voor.

LuCos

Avatar

Kunnen ze beter niet Command and Conquer gaan verfilmen? Ik speel beide spellen niet hoor, maar ik weet wel dat Command and Conquer (iets met Tiberium wars ofzo) een heel mooi verhaal heeft, teminste daar kun je nog iets best moois van maken.
En voor World of Warcraft ben ik meer bang dat het idd de kant uit zal gaan van LotR, de tijd van de fantasy films zijn voor mij even voorbij, vooral na het zien van Eragon.

Noldy

Avatar

De tijd van volledig ge-groenschermte films onplooit zich verder met deze verfilming denk ik.

Met het animeren van de gehele wereld hebben ze echter wel betere mensen nodig dan de makers van de Blizzard cut-scenes. Die zien er namelijk wel mooi en smooth uit, maar bestaan voornamelijk uit zeer korte shots (bij sommige films zie je meer coole letters op zwart scherm dan iets anders), zodat je uiteindelijk niet veel *echt* gezien hebt. Lip-syncing is bovendien ook nooit hun sterkste punt geweest.

Maar ik ben ervan overtuigd dat ze met wat extra en ervaren mensen hun cut-scenes tot een lekker lopend en visueel mooie film kunnen omtoveren. Of er wat diepgang en logica in komt is nog maar de vraag.

Cartman 2nd

Avatar

Waarom in godsnaam nemen ze niet het animatiestijltje over? dan word het misschien iets beter dan Death or Alive (doa), Doom, alone in the dark en dat hele rijtje films uit de aars van satan.

HertogJan

Avatar

LuCos "Kunnen ze beter niet Command and Conquer gaan verfilmen? Ik speel beide spellen niet hoor, maar ik weet wel dat Command and Conquer (iets met Tiberium wars ofzo) een heel mooi verhaal heeft, teminste daar kun je nog iets best moois van maken.
En voor World of Warcraft ben ik meer bang dat het idd de kant uit zal gaan van LotR, de tijd van de fantasy films zijn voor mij even voorbij, vooral na het zien van Eragon."


Een C&C film zou wel gaaf zijn. Moet zeggen dat ik zelf wel gepakt werd door het verhaal van C&C 3. Sfeervol verteld in ieder geval.

Maar een WoW film lijkt me wel gaaf, al zullen ze wel alles uit de kast moeten trekken om het geslaagd te maken, iedereen zal het toch vergelijken met LotR. Maar het kan zeker wel wat worden.

Planethugo

Avatar

Dat South Park er maar een complete film over maakt :P

Feoreunn

Avatar

Haha, daar gaat de fantasie van al die freaks die denken dat het allemaal 'echt' is en niets beter weten dan er dag in dag uit op te spelen. Eerlijk gezegd lijkt mij dit maar flauwtjes. Er zijn inderdaad te veel groene schermen-films tegenwoordig.

Sha

Avatar

Ach, Blizzard kennende duurt het toch nog jaren voor er ook maar iets gebeurt.

Zoals al hun andere projecten zal het wel weer uitlopen Smiley face

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Nu moeten al dat stelletje hersenloze die verslaafd zijn aan deze game allemaal als zombies naar de bioscoop helemaal geil van WOW naar deze film gaan kijken....ach ja komen ze ook nog eens een keer lekker buiten in de frisse lucht en misschien pakken ze ook nog een beetje zonlicht...

Ach ja, iedere gek zijn gebrek...;)

MrMister

Avatar

Hey ik wil niks zeggen hoor, maar wanneer komt die HP5 recensie eigenlijk, of is ie al geweest ?

on topic: Ik denk dat WoW als film zeker gaat slagen, maar dat zien we dan wel...over 2 a 3 jaar ofzo

Random

Avatar

Ik heb blizzard nog nooit een slecht product zien afleveren. Ik ben zelf een half jaar geleden gestopt met Wow omdat het in mijn geval bijna op een tweede baan ging lijken. Maar ik zou maar wat graag weer beginnen. Een lotr kloon ben je toch al gauw, is het eigenlijk niet zo dat alle fantasy wel terug te brengen is op die boeken?

Jildert

Avatar

Random "Ik heb blizzard nog nooit een slecht product zien afleveren. Ik ben zelf een half jaar geleden gestopt met Wow omdat het in mijn geval bijna op een tweede baan ging lijken. Maar ik zou maar wat graag weer beginnen. Een lotr kloon ben je toch al gauw, is het eigenlijk niet zo dat alle fantasy wel terug te brengen is op die boeken?"


Ja, in veel gevallen wel, kijk maar naar Eragon. Toch is er ook nog wel originele fantasy (de boeken van Robin Hobb bijvoorbeeld). Jammer genoeg is het meestal een pot nat, dat zie je in veel RPG's en MMORPG's ook wel terug.

Woep

Avatar

Geniaal om van dit spel een film te maken.

Ondanks dat ik WoW maar 2 maandjes heb gespeeld hoop ik dat ze hier iets leuks van maken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair