'Avatar' knalt de zoveelste verbluffende mijlpaal op de kaart

De magische grens van $3 miljard komt in beeld...

Arjen Rooseboom 4 oktober 2022 06:32 in Algemeen
Aanstaande december is het zover. Dan verschijnt Avatar 2: The Way of Water van regisseur James Cameron eind-de-lijk in de bioscopen.

Diens voorganger, waar het allemaal mee begon, draait momenteel met een tweede re-release om weer lekker in de stemming te komen.

Men lijkt er werkelijk alles aan te willen doen om maar die magische grens van $3 miljard dollar te kunnen overschrijden. En ze zijn aardig op weg.

Avatar heeft afgelopen weekend alvast een nieuwe mijlpaal bereikt door $2,9 miljard dollar binnen te harken aan de box-office. Hiervan komt nu $779 miljoen uit eigen land en $2,13 miljard werd internationaal verdiend.

Ondanks alles een indrukwekkend resultaat
Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis een film gelukt. Hoewel er in 2019 stevige concurrentie kwam van Avengers: Endgame, die zelfs kortstondig het record van 'best verdienende titel aller tijden' afpakte, zorgde de eerste re-release voor een herovering van de koppositie.

Saillant detail, kijken we alleen naar de binnenlandse opbrengsten, dan moet Avatar maar liefst 3 titels voor zich dulden, te weten Spider-Man: No Way Home, Avengers: Endgame en Star Wars VII: The Force Awakens.

We zullen zien hoe erg de hype nogmaals aangewakkerd is om van deze sequel een net zo groot succes te maken als 13 jaar geleden, wat vooral erg belangrijk is voor de 3 andere (nog) geplande vervolgen.

NieuwsFilm