'Wanted' met o.a. Aneglina Jolie was een hit, maar waar blijft de sequel?

Hoofdrolspeler James McAvoy wil het nog steeds, maar het is al jarenlang stil...

Wouter Drummen 4 oktober 2022 11:15 in Algemeen
In 2008 kwam de keiharde actiefilm Wanted, waarin de hoofdrollen waren weggelegd voor James McAvoy, Angelina Jolie en Morgan Freeman, uit. Ondanks het feit dat er jarenlang werd gesproken over een vervolg, kwam het er nooit van. Maar waarom eigenlijk niet?

Wanted gaat over Wesley (McAvoy), die een niet erg leuk leven heeft. Zijn baan interesseert hem totaal niet, hij krijgt altijd op zijn kop van zijn baas en ook zijn vriendin ziet hem niet meer zitten. Iedereen ziet hem als een sukkel, maar dan komt hij Fox (Jolie) tegen, die hem rekruteert voor de Fratenity, een genootschap van ongelofelijke vechters. Zijn leven ziet er plotsklaps dan ook heel anders uit.

Vervolg
Hoewel de film niet door iedereen even goed werd onthaald, scoorde hij wel goed aan de box-office. Het open einde van het origineel deed ook vermoeden dat er wel een tweede deel zou komen, maar bijna 15 jaar later hebben we nog steeds niks gehoord.

Toch waren er al plannen gemaakt. Deel 2 zou de draad oppakken van Wesley's leven, enkele jaren na de gebeurtenissen van het eerste deel. Wesley zou andere groepen van huurmoordenaars treffen en dat hij zou min of meer de rol van Fox overnemen, om andere 'talenten' te rekruteren.

Nog steeds niet
In 2014 liet het Wanted-team weten nog steeds aan het script te werken, dat ze enkel en alleen willen verfilmen als het perfect is. Volgens de schrijvers is het lastig om er iets origineels van te maken, zonder het origineel klakkeloos te kopiëren.

Sindsdien bleef het echter stil. Vorig jaar liet hoofdrolspeler McAvoy echter weten dat hij nog maar wat graag terug zou willen keren als Wesley. De vraag is of het er, na zo'n lange tijd, nog van gaat komen...

NieuwsFilm