Eerste recensies 'Hellraiser': gruwelijk of verwerpelijk?

De nieuwe Hellraiser krijgt tot op heden een prima ontvangst.

Bram de Groot 5 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Aankomende vrijdag verschijnt de nieuwe Hellraiser, gebaseerd op het boek The Hellbound Heart uit 1986 van Clive Barker. De schrijver verfilmde het boek zelf in 1987 met de titel [i]Hellraiser. Nu is er meer duidelijk over de ontvangst van de reboot.

Op het moment van schrijven noteert de film met onder meer Odessa A'zion en Jamie Clayton een nette 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Na twaalf recensies staat de gemiddelde beoordeling op 6.70/10.

Nieuw leven in franchise
"Een verbetering voor de franchise, maar zegt dat op dit moment echt veel?" schrijft Chris Evangelista van Slashfilm, die klaarblijkelijk weet wat de kwaliteit is van de reeds tien verschenen films in de franchise.

"Hellraiser is absoluut voortreffelijk en precies hoe je een franchise terugbrengt," vindt Kate Sánchez van But Why Tho? A Geek Community.

"David Bruckner bewijst dat hij een van de beste horrorregisseurs is, terwijl Jaime Clayton de iconische Pinhead-rol geweldig tot uitvoering brengt. Een geweldige nieuwe film die leven in de franchise zal blazen," concludeerde Nathaniel Muir van AIPT.

"David Bruckner heeft de ambitie om Hellraiser opnieuw op te starten als een drama- en horrorfilm, waarbij alleen de tweede helft van die vergelijking vruchtbaar blijkt, met heerlijke gore, meeslepende sadistische beelden en moordende Cenobite-wezens," voegde Robert Kojder van Flickering Myth toe.

Naar Disney+?
Naar verwachting verschijnt Hellraiser van Clive Barker aankomende vrijdag op Disney+, al is de release nog steeds niet bekrachtigd door de streamer.NieuwsFilm