Nieuwe Stephen King-film van Netflix: kijken of skippen?

Mr. Harrigan's Phone staat vanaf vandaag op Netflix.

Bram de Groot 5 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Opnieuw komt Netflix met een verfilming van een verhaal van horrorschrijver Stephen King. Dit keer is het gelijknamige korte verhaal uit de collectie If It Bleeds een verfilming. We hebben het over Mr. Harrigan's Phone.

Op Rotten Tomatoes is al een reeks recensies verzameld en op het moment van schrijven staat Mr. Harrigan's Phone op een niet zo daverende 29 procent na 14 recensies, met een 5.00/10 als gemiddelde beoordeling.

Weinig horror, mooie personages
"Zoals bij de grootste King-verhalen zijn de beste delen hier niet de horrorelementen (waarvan er maar weinig zijn). Het is de tijd die je met de personages doorbrengt," vindt Bill Goodykoontz van Arizona Republic.

"Een sterke start mondt uit in een stille en ongelijkmatige moraliteitsfabel die uiteindelijk te vaag is om indruk te maken," schrijft Meagan Navarro van Bloody Disgusting.

"Helaas, ondanks het intrigerende uitgangspunt, mist Mr. Harrigan's Phone het noodzakelijke ingrediënt om het echt gedenkwaardig te maken; de film is gewoon niet erg eng," concludeert Frank Scheck van The Hollywood Reporter.


Het verhaal van Mr. Harrigan's Phone: Craig, een jonge jongen die in een klein stadje woont, raakt bevriend met een oudere, teruggetrokken miljardair, Mr. Harrigan. De twee vormen een band over boeken en een iPhone, maar wanneer de man overlijdt, ontdekt de jongen dat niet alles wat dood is weg is, en kan hij vanuit het graf met zijn vriend communiceren via de iPhone die bij hem begraven is.

NieuwsFilm