'The Lord of the Rings' kreeg bijna grootse een "Marvel-remake" van Netflix

HBO en Netflix hadden andere plannen dan Prime Video.

Bram de Groot 6 oktober 2022 05:45 in Algemeen
De drie The Lord of the Rings-films waren een groot succes aan het begin van dit millennium. De trilogie van Peter Jackson is ook nu nog steeds enorm geliefd en recent startte de prequelserie The Rings of Power op Prime Video.

Maar voor dat Amazon de rechten verkreeg waren er ook andere kapers op de kust. Uit een interview met The Hollywood Reporter met The Rings of Power-showrunners Patrick McKay en J.D. Payne blijkt dat HBO en Netflix een heel andere richting in zouden gaan slaan.

Netflix: Soort Marvel-franchise
Netflix wilde The Lord of the Rings omtoveren in een serie, met een budget van $250 miljoen, die veel weg moest gaan hebben van de Marvel-franchise. Volgens het artikel zouden de erfgenamen van Tolkien behoorlijk geschokt zijn geweest.

Wat Netflix exact wilde gaan doen wordt niet duidelijk in het artikel, al waren er geruchten dat er onder meer series zouden komen over Gandalf en Aragorn.

HBO: Remake van trilogie
De zender HBO wilde de rechten ook kopen en presenteerde een remake van de trilogie, alleen dan in serievorm. Ook deze deal ging dus niet door, maar het was wel interessant geweest om HBO aan de slag te zien met zowel Game of Thrones als The Lord of the Rings.

Nu is de franchise dus bij Prime Video geland, al werkt Warner Bros. Animation op dit moment aan de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

NieuwsFilm