'Suicide Squad'-acteur kiest opnieuw voor opvallende rol

Een van de beroemdste mode-ontwerpers ooit krijgt een biopic.

Jared Leto zal de hoofdrol spelen in een nieuwe biopic over de overleden Duitse mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Het project wordt geproduceerd door Leto en Amma Ludbrooks productiemaatschappij Paradox in samenwerking met het House of Karl Lagerfeld-label.

Het verhaal zal de belangrijkste relaties in Lagerfelds leven belichten, maar dan verteld op een onvoorspelbare wijze. Momenteel vinden er gesprekken plaats met verschillende regisseurs over het project.

Lagerfeld overleed in februari 2019 na ruim 60 jaar in de mode-industrie te hebben gewerkt. Hij blijft echter een belangrijk figuur in de modewereld; volgend jaar wordt zelfs het Met Gala aan zijn werk opgedragen.

Een lange loopbaan
De flamboyante Lagerfeld werkte eind jaren '60 voor Fendi, voordat hij de overstap maakte naar Chloe in de jaren '70. In 1982 begon hij te werken voor het toen zo goed als dode Chanel, dat hij opnieuw een mode-gigant maakte. Hij bleef tot zijn dood werkzaam voor Chanel.

Meerdere van Lagerfelds meest vertrouwde vrienden, waaronder voormalig Chanel-CEO Pier Paolo Righi, adviseur Caroline Lebar en persoonlijk assistent Sébastien Jondeau doen dienst als uitvoerend producenten van de film.

NieuwsFilm

meest populair