'De beste film aller tijden' staat gewoon op Netflix en is van Stephen King

'De beste film aller tijden' staat gewoon op Netflix en is van Stephen King

Gisteren kwamen de 'originals' langs, nu zijn de 'non originals' aan de beurt.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over alle 'Netflix originals' van Stephen King, maar op de streaminggigant staan ook de nodige 'non originals' gebaseerd op de boeken van de wereldberoemde schrijver. Deze lijst staat hieronder!

King, hoogstwaarschijnlijk de populairste thriller/horrorschrijver ter wereld, is verantwoordelijk voor talloze griezelverhalen die verfilmd zijn (en worden). Netflix heeft zelfs vier originals gemaakt, maar wist ook de filmrechten te bemachtigen van vier 'aangekochte' films die eveneens op de streamingdienst staan. Dit zijn de volgende films.

1: Christine
Christine volgt Arne Cunningham, een schuchtere jongen die het niet echt naar zijn zin heeft op school. Hij wordt namelijk flink gepest en is telkens weer het slachtoffer van allerlei vervelende grappen en grollen. Op een dag ziet hij de auto van zijn dromen, een Plymouth Fury uit 1957. De wagen blijkt 'Christine' te zijn genoemd door zijn vorige eigenaar. Ondanks het negatieve advies van zijn ouders koopt hij de auto en begint hij hem helemaal te restaureren. Al gauw blijkt echter dat Arne flink verandert...

2: The Dark Tower
De wereld van Roland Deschain stort langzaam maar zeker ineen. Eens werd zijn bestaan gekenmerkt door magie en technologie, maar beide lijken inmiddels slechts relieken uit het verleden te zijn. Om de wereld van de ondergang te redden is hij op een missie naar de Donkere Toren, waar alle universums samenkomen. Hij moet deze toren vinden voordat de slechterik Man in Black de toren bereikt en deze vernietigt. Als dit gebeurt betekent het namelijk het einde van de mensheid.

3: The Green Mile
Een topfilm gebaseerd op een van Kings beste werken. The Green Mile vertelt het verhaal van Paul Edgecomb, een oude man die zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, maar een lang en rijk leven als gevangenisbewaker achter de rug heeft. Jarenlang was hij werkzaam in de 'dodengang' van de Cold Mountain-gevangenis. Edgecomb blikt terug op een speciale band met een van de gevangenen, de zwarte reus John Coffey, beschuldigd van verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Coffey was echter een heel speciaal iemand...

4: The Shawshank Redemption
Last but not least, The Shawshank Redemption, die door menig filmfanaat wordt gezien als de beste film aller tijden. Andy Dufrenese wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Ondanks het feit dat hij zegt onschuldig te zijn, krijgt toch twéé keer levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Achter de tralies raakt hij bevriend met zijn zwarte medegevangene Ellis Boyd 'Red' Redding die bijzonder vindingrijk is en voor iedereen spullen kan regelen. Er zijn nog maar twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

NieuwsFilm

meest populair