Deze maffe horrorfilm is een echte 'guilty pleasure'

Deze maffe horrorfilm is een echte 'guilty pleasure'

Een lekker bizarre horrorfilm voor jouw filmavond.

The Cabin in the Woods moet een van de meest bizarre en maffe horrorfilms van het vorige decennium zijn. Voor veel liefhebbers van het genre is deze film - met Kristen Connolly en Chris Hemsworth in de hoofdrollen - dan ook een echte 'guilty pleasure'.

In Cabin in the Woods, het regiedebuut van Drew Goddard, gaat een groep vrienden op vakantie in een afgelegen boshut. Wat zij niet weten, is dat het hutje deel uitmaakt van een geheim project. Al snel worden er allerlei bekende horrormonsters op hen losgelaten.

Het resultaat is een bloederig spektakel. De film is daarnaast een duidelijk eerbetoon aan het gehele genre.

Reacties
Op Rotten Tomatoes heeft The Cabin in the Woods een zeer indrukwekkende score van 92 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 7.9. Critici waren dus duidelijk erg te spreken over de horrorfilm.

"Deze film is een ongekende meta-prent die grappig, vreemd en eng weet te zijn - en dat vaak allemaal tegelijk", luidt de consensus op die site.

Opvallend genoeg wist The Cabin in the Woods niet heel veel geld binnen te halen aan de bioscoopkassa's. De totale opbrengst kwam namelijk uit op 66,5 miljoen en dat viel met een productiebudget van 30 miljoen toch een beetje tegen.



The Cabin in the Woods is op dit moment onder meer beschikbaar op HBO Max en Videoland.

NieuwsFilm

meest populair