Deze wraakfilm veroverde 10 jaar geleden de bioscopen

Deze wraakfilm veroverde 10 jaar geleden de bioscopen

Liam Neeson was in 2012 een stoere man (en dat is ie nog steeds natuurlijk).

Afgelopen weekend stond de horrorfilm Slime bovenaan de Noord-Amerikaanse box office Top 10, nog altijd de belangrijkste graadmeter voor het succes van een bioscoopfilm. We werpen in dit artikel een blik op de box office-koploper van 10 jaar geleden.

Begin oktober 2012 debuteerde de wraakfilm Taken 2 van regisseur Olivier Megaton in de States en vast ook veel andere landen in de wereld. Het vervolg op de eerste film uit 2008 met Liam Neeson was opnieuw een schot in de roos door te openen met $49,5 miljoen in de States.

De ontvangst was ten opzichte van het eerste deel erg mager, met 22 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Taken 2 bevat grotendeels geen van de kinetische spanning - en verrassingen - die het origineel tot een hit maakten," luidt de critics consensus.

Taken 2: financiële hit
Taken 2 was desondanks een financieel succes door wereldwijd $376,1 miljoen op te halen bij een productiebudget van $45 miljoen. In 2015 verscheen Taken 3. Ook dit vervolg werd erg zwak ontvangen, maar was financieel ook een enorm succes.

Als je de Taken-films wil kijken, dan vind je die nu hier op Netflix of huur de films op MeJane.com.


In Taken 2 keert Neeson terug als de gepensioneerde CIA-agent Bryan Mills. Dit keer besluit de maffia Mills en zijn vrouw Lenore te ontvoeren tijdens hun vakantie in Istanbul. Maar Bryan is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, hij doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.

NieuwsFilm

meest populair