Taken 2 (2012)

They want revenge, They chose the wrong guy.

Het vervolg op de kaskraker uit 2008 is meer van hetzelfde. Dat zal de liefhebber toejuichen, maar het verhaal staat bol van de onwaarschijnlijkheden en overdreven actie.
play

5,3 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Frankrijk
92 Min Frankrijk

Liam Neeson keert terug als gepensioneerd CIA agent Bryan Mills in de bloedstollende actiethriller Taken 2. In het eerste deel, Taken, werd zijn dochter Kim ontvoerd door de Albanese maffia in Parijs. Bryan weet zijn dochter te redden, maar de maffia zint op wraak. Ze besluiten Mills en zijn vrouw Lenore, een rol van de Nederlandse Famke Janssen, te ontvoeren tijdens hun vakantie in Istanbul. Maar Bryan is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, hij doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.

Regie
Olivier Megaton
Cast
Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace, Rade Serbedzija, Luke Grimes, Leland Orser, Jon Gries, D.B. Sweeney, Kevork Malikyan, Alain Figlarz, Cengiz Bozkurt, Frank Alvarez, Ali Yildirim, Ergun Kuyucu, Murat Tuncelli.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 376.141.306
Release
04.10.2012
Release NL
22.11.2012
Release DVD
29.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Megaton | Cast: Liam Neeson (Bryan Mills), Maggie Grace (Kim), Famke Janssen (Lenore), Rade Serbedzija (Murad Krasniqi), Leland Orser (Sam), Jon Gries (Casey), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2012

De productiestal van Fransman Luc Besson leverde vier jaar geleden het actievehikel Taken af. Het zorgde voor een tweede carrière voor Liam Neeson, die zich als een bikkelharde actieheld ontpopte. Neeson speelde ex-CIA-agent Bryan Mills, die als bewaker van een popsterretje aan de bak ging. Als zijn dochter, naar wie hij veel te weinig omkeek, tijdens een vakantie in Parijs door een Albanese mensenhandelaar achter de ramen dreigde te worden gezet, zou papa Bryan de Oost-Europeanen wel eens even een lesje leren. Het rechtlijnige actiespektakel onder leiding van The Transporter-regisseur Pierre Morel werd misschien wisselend door de critici ontvangen, maar was tegelijkertijd een kassucces. Een vervolg is dan ook onvermijdelijk.

Inspiratie voor een ondertitel was er niet, dus het vervolg werd simpelweg Taken 2 gedoopt. Dit keer mag het hele ontwrichte gezinnetje bestaande uit Bryan, ex-vrouw Lenore en de in het vorige deel geredde puberdochter Kim in Istanbul zichzelf in de overlevingsstrijd gooien. Lenore ligt in scheiding met haar tweede man en wordt door ex Bryan gevraagd om met dochterlief de tijd te verdrijven in de Turkse wereldstad. Na Bryans heldhaftige reddingsactie in Parijs kan hij weinig meer fout doen, dus de romantiek hangt in de Turkse lucht. Ondertussen zint een bende overgebleven Albanezen op wraak en sporen zonder al te veel inspanningen Bryan op. Als Bryan en Lenore gevangen worden genomen moet hun dochter eraan te pas komen om haar ouders het vege lijf te redden.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Taken 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

rensschrama

"...[quote=Tarkus] maar het is vooral Maggie Grace die hier de show steelt.[/quote] Ja acteren was ni......"

JamesBond

"...[quote=Banned]Ik schrik van niks niet meer bij die Tarkus... die goser is soms echt te hilarisch voo......"

Banned

"...[quote=JamesBond]Gaan Tarkus en adofmirosch nou serieus beweren dat 'Talen 2' beter is dan 'Skyfall'......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Taken 2

acties